Eetbare wilde planten en bloemenwandeling

"Ontdek hoe eetbare wilde planten en bloemen je keuken en bord verrijken met natuurlijke smaken en kleuren."

Wil je weten wat er allemaal eetbaar is wanneer je wandelt?
Ben je nieuwsgierig naar de verborgen smaken van de lente?
Verlang je ernaar om de natuur op een hele nieuwe manier te ontdekken en de verrassingen ervan op je bord te vinden?

Tijdens een leuke lentewandeling komt Ann van Het Wij-lannd je helemaal wegwijs maken in de wondere wereld van het 'on'kruid en eetbare bloemen die we nadien verwerken in lenterolletjes. Die zal je gegarandeerd nog maken om je gasten mee te verrassen. 

Genieten  en leren!

.

Wat ga je allemaal leren 

De basisregels van het wildplukken

Ontdek de ethiek van het wildplullen met Ann als gids; zodat je weet hoe je respectvol met de natuur omgaan en haar behoudt voor toekomstige generaties.

Eetbare planten herkennen

Leer snel welke planten eetbaar zijn en welke je beter kunt vermijden, met de expertise van Ann aan je zijde.

Experimenteren met nieuwe smaken

Laat je door Ann meenemen op avontuur tijdens een workshop kruidenverwerking. Hier transformeren we vergeten kruiden uit tuin en bos in heerlijke gerechtjes.

Gezondheid ondersteunende middeltjes maken

Ontdank hoe je de kracht van de natuur kunt benutten om je welzijn te ondersteunen met zelfgemaakte, natuurlijke remedies.

Hoe ziet deze dag eruit 

Om 13.30u komen we samen aan het Zenfit Healing Centrum.
Om 14.00u starten we met de boeiende, leerzame en ontspannende wandeling langst de prachtige Dijlevallei. De wandeling wordt begeleid door natuurliefhebber en windplukster Ann De Belder. Het is een perfecte gelegenheid om te genieten van de ontluikende natuur en te leren welke planten en bloemen niet alleen mooi zijn om naar te kijken, maar ook heerlijk om te eten.

Na onze verkenningstocht keren we terug naar het Zenfit Healing Centrum. Daar wacht ons een warm welkom met een lekker verfrissend biologische aperitiefje, genaamd 'LenteFris'. Dit heerlijke drankje is met liefde bereid op basis van verse, zelfgemaakte waterkefir, witte wijn, limoen en munt.

Maar dat is nog niet alles! Na het aperitief gaan we gezamenlijk aan de slag met het bereiden van lenterolletjes. Een heerlijke en gezonde traktatie die perfect past bij onze rustgevende dag in de natuur.
En het beste deel? 

We gaan deze lenterolletjes samen gezellig opeten. Het wordt een prachtige gelegenheid om ervaringen te delen, te lachen en gewoon te genieten van elkaars gezelschap.

We sluiten deze bijzondere dag af met een ontspannende kruideninfusie, aangeboden door onze gids Ann. Het is de perfecte afsluiting van een dag vol nieuwe ontdekkingen, smaken en gezelligheid.

Inbegrepen: biologisch aperitief, ontspannend kruideninfuus, vers bronwater ingestraald door bergkristal, en lentethee.

Praktisch

Activiteit: Eetbare wilde planten en bloemenwandeling

Door wie: Gids Ann De Belder
Tijd: 14.00u tot 16.30u
Data:  14 april 2024

Locatie: Zenfit Centrum
              Sint-Adriaanstraat 121   
              3150 Haacht
Prijs: €25 all-in  
Plaatsen zijn beperkt tot max 12 personen

Schrijf je hieronder in