Chilli sin carne

19-05-2021

Chilli met plantaardig gehakt

Ingrediënten:

1 el zonnebloemolie

1 ui, in blokjes gesneden

1 teen knoflook, fijngesneden

ca 175 g plantaardig gehakt

1 tl paprikapoeder

2 tl gemalen komijn

¼ tl chilipeper

1 zak paprikamix (3 stuks)

1 pakje tomatensaus, ca 350 g

1 blikje mais, ca 200 g, uitgelekt

1 blik chilibonen, ca 400 g, uitgelekt

Bereiding:

Verhit de olie, bij voorkeur in een hapjespan (een koekenpan met een hoge, rechtopstaande rand). Voeg de ui toe en fruit voor ongeveer 3 minuten. Voeg vervolgens de knoflook toe en bak nog 1 minuut.

Voeg het plantaardig gehakt toe, evenals het paprikapoeder, de chilipeper en de gemalen komijn. Bak 4 minuten op een middelhoog vuur. Roer regelmatig.

Snij de paprika in blokjes nadat je de zaadlijsten hebt verwijderd. Voeg dit toe aan het mengsel en bak 5 minuten.

Voeg de tomatensaus toe en verlaag het vuur. Laat 8 minuten zachtjes koken.

Voeg de bonen en de mais toe en roer ze onder het mengsel. Laat nog 4 minuten zachtjes pruttelen.

Je kan de chili sin carne garneren met rijst, koriander en/of nacho's.

Opmerking:

Je kan ook andere bonen aan dit recept toevoegen. Probeer bijvoorbeeld eens kidneybonen of zwarte bonen.


Laat het smaken! 

Veel liefs, 

Bettina!

Wil je meer weten over gezonde voeding?