"Mindful Leven" training

Module 4

Aandacht voor stress

Start module 4

Aandacht voor stress, welkom!

Deze week hebben we aandacht voor stress en spanningen. Iedereen heeft stress en daar is niets verkeerd mee. Een gezonde dosis stress zorgt ervoor dat we deadlines halen en geeft ons voldoende energie om onze doelen te behalen.

Een overdosis aan stress is daarentegen wel een probleem. Als dat te lang aanhoudt, kan je lichamelijke klachten krijgen en zal je slaap verstoord worden. In extreme gevallen leidt het tot een burn-out.

Gelukkig kan je aan je stressniveau werken.

Zo kan een dagelijkse meditatie je de nodige rust brengen, net als het inplannen van korte adempauzes op je werk.

Het verminderen van stress en spanning is echt mogelijk.

Het is echter niet zo eenvoudig als het klinkt. Op het hoogtepunt van je stress is het vaak eenvoudiger om je te laten meeslepen in boosheid en oordelen, dan om even te stoppen en te ademen.

Wees opnieuw mild voor jezelf en wees vastberaden in je wil om je stress te bestrijden. Word je bewust van je stress en neem bewust actie.

Eventueel kan je ook loopmeditatie gebruiken. Zelfs al is het maar enkele minuten, het helpt je te onthaasten en traint je aandacht. Net als een gebruikelijke meditatie kan het helpen tegen je stress.


Wij gaan dit avontuur samen aan. 

Je reis begint hier. Laat niets of niemand je dromen afnemen. Je staat er niet alleen voor. Je kan altijd terecht bij de Mindful leven training op Facebook. KLIK HIER om je gedachten te delen op Facebook of anderen te horen.

Be Happy, Be Mindful

Liefs Bettina & Danny
en het Zenfit Team