Durf het in vraag te stellen


Het is heel belangrijk dat je niet zo maar vrede neemt met alles wat er rond je gebeurt. Natuurlijk moet je ook niet elk zinnetje of elke gebeurtenis in vraag stellen, maar het kan op het einde van de dag bevordelijk zijn om even stil te staan bij wat je die dag overkwam.

Dat gaan we vandaag dan ook leren! 

Hoe?

Kies een deeltje van je leven dat belangrijk voor je is. Dat kan gaan over je familie, je job, je relaties, je geldzorgen... jij kiest een deeltje.

Binnen die categorie moet je eens beginnen nadenken 'welke dingen stel ik in vraag?' en 'welke dingen durf ik moeilijker onder ogen te komen?'

Wanneer je meer bewust bent van waar je geen vraagtekens bij durft zetten, moet je nu net wel proberen om je er vragen bij te stellen. Denk na over je gedrag, je reacties en alles wat erbij komt kijken. Zijn die heel duidelijk of net heel vaag, kan je een connectie opbouwen met mensen of net niet?

Probeer er eens over te praten met een vriend of vriendin. Wat gebeurt er dan? Voel je je snel aangevallen en verandert je gedacht of je reacties?

Schrijf even op wat er allemaal in je opkwam tijdens dit proces. 

Waarom?

We kunnen alleen maar groeien als we dingen in vraag blijven stellen. De moeilijke punten in ons leven zijn minder evident om in vraag te stellen, maar probeer toch om ze niet uit de weg te gaan.

Je zal nadien voelen dat er gewicht van je schouders gaat en dat je op een andere manier naar je dag kijkt. Je hebt veel meer plaats en voelt je veel vrijer om zo weer nieuwe dingen aan te kunnen.

Ik geloof in jou!