Hoe ga je om met een nieuwetijdskindje? 

13-05-2021

Wat is een nieuwetijdskindje?

Nieuwetijdskindje, Oude Ziel, Kristalkinderen, Regenboogkinderen, enz., het zijn allemaal termen voor hetzelfde verschijnsel: kinderen met een innerlijke wijsheid die niet van deze tijd lijkt.

Ze zijn dan ook niet van deze tijd. Ze zijn als het ware 'te vroeg' geboren. Het zijn de kinderen die als rol hebben om ons de juiste weg te wijzen, namelijk de weg naar een betere toekomst.

Typerend voor deze kinderen is dat ze erg gevoelig zijn. Ze zijn intuïtief, heel erg open en zijn veel wijzer dan hun leeftijd doet vermoeden. Het is typisch voor zo'n kind om de sfeer van een groep of de stemming van een ander feilloos aan te voelen.

Ook staan deze kinderen vaak in contact met de onzichtbare wereld om ons heen: het zien/herkennen van geesten, het zien van aura's, het kunnen voorspellen van gebeurtenissen, enz.

Misschien ken je wel zo'n kindje? Of doet het je denken aan een vriend(in)?

Nieuwetijdskinderen zijn er immers altijd al geweest; het is geen nieuw verschijnsel. Wel is het voor veel psychologen duidelijk geworden dat er de laatste jaren bijzonder veel van deze kinderen geboren worden/zijn. Het is een teken dat onze huidige maatschappij van eeuwige consumptie en het strikt rationele ten einde loopt.

Het onbegrepen nieuwetijdskind.

Nieuwetijdskinderen passen niet binnen de huidige maatschappij en alle regels en systemen die daarbij horen. Vaak zitten ouders en/of school met de handen in de haren omdat niets gaat zoals verwacht. Bovendien lijken ze naast de bestaande psychologie te lopen.

De nieuwetijdskinderen lopen dus een groot risico om onbegrepen te worden. Hun vaardigheden en hun gevoeligheid worden genegeerd of fout geïnterpreteerd.

En net vanwege hun gevoeligheid snappen deze kinderen snel dat ze niet begrepen worden. Hun rest dan geen andere oplossing dan uniek maar ongewenst gedrag te vertonen.

Veel nieuwetijdskinderen krijgen onterecht verschillende aandoeningen toegeschreven, ADD/ADHD is hier één van de meest voorkomende van. Vaak worden de problemen het uitdrukkelijkst zichtbaar binnen het onderwijs, waar ze leerproblemen en/of gedragsproblemen ontwikkelen. Sommige nieuwetijdskinderen trekken zichzelf net terug in plaats van hun frustratie te gaan uiten in extravagant gedrag.

Naast psychologisch kan de frustratie vanwege het onbegrip, en hun uitzonderlijke gevoeligheid, zich ook fysisch uiten. Deze kinderen kunnen gevoelig zijn voor allergieën en voedselintoleranties. Ook huidaandoeningen of de neiging om snel ziek te worden kunnen gevolgen zijn van hun gevoeligheid.

Hoe met een nieuwetijdskindje omgaan?

Het belangrijkste voor een nieuwetijdskindje is dat je hen accepteert zoals ze zijn. Geef het kind niet het gevoel dat het 'anders' is of zich moet aanpassen aan 'hoe de zaken nu eenmaal zijn'. Begrip is hoogst belangrijk.

Omdat een nieuwetijdskindje zo open is, is het belangrijk dat het leert zich te beschermen voor de wereld om zich heen. Je kan samen oefenen met bijvoorbeeld beschermende visualisaties. Denk hierbij aan visualisaties van iets dat tussen hen en de wereld staan, dit kan een glazen raam zijn of het beeld dat ze midden in een beschermend ei zitten.

De gevoeligheid van een nieuwetijdskindje maakt ook dat ze veel meer prikkels te verwerken krijgen dan een doorsnee persoon. Deze kinderen hebben dus voldoende tijd nodig om te verwerken wat ze gezien/gehoord/... hebben. Je kan je kind bijvoorbeeld meditatie of yoga leren om te helpen met deze verwerking.

De meeste van deze kinderen zijn ook heel erg creatief. Het kan hun dan ook helpen wanneer ze een uitlaatklep hebben voor deze creativiteit. Omdat ze vaak erg visueel ingesteld zijn, is het niet uitzonderlijk om een nieuwetijdskindje veel te zien tekenen, schilderen of met klei werken. Steun je kind in deze uitlaatklep.


Hopelijk heb je iets aan deze informatie. Neem die zelf mee of deel de informatie met anderen die er iets mee zijn. 

Veel liefs, 

Bettina!

Wil jij meer weten over je persoonlijke groei?