Joggen met rust in je hoofd

26-05-2021

Wat is Mindful joggen?

Tegenwoordig komt er bij lopen al gauw heel wat meer kijken dan enkel je loopschoenen aantrekken. Heb je ook al gemerkt dat je makkelijk een kwartier bezig bent met je voor te bereiden? 

Ja, je loopschoenen trek je inderdaad aan, maar ook je hartslagmeter en/of intelligente horloge. Je zoekt op welke muziek je wil beluisteren wanneer je loopt en waar heb je nu ook weer je oortjes achtergelaten? 

En vergeet zeker niet je tracker app op te starten.
Hoe weet je anders hoe snel je gelopen hebt?

Bij Mindful joggen laat je al deze gadgets (behalve je schoenen uiteraard) achterwege en richt je je tijdens het lopen volledig op je lichaam en je sport. 

Je loopt om je hoofd leeg te maken en je te ontdoen van stress. Door al die bijkomstige technologie achterwege te laten ben je in staat volledig aanwezig te zijn in je activiteit.

Tips voor Mindful Joggen

  1. Als je wil starten met Mindful joggen, loop dan eens een andere route dan diegene die je gewend bent. Dat zal het eenvoudiger maken af te stappen van al je gadgets.
  2. Neem onder het lopen geregeld even de tijd om je te concentreren op je ademhaling. In door je neus, uit door je mond. Kies een tempo waarbij je niet buiten adem raakt.
  3. Laat je niet tegenhouden door het weer of het seizoen. Mindfulness leert je het moment te accepteren zoals het is.
  4. Heb vertrouwen in je lichaam en wat het je aangeeft. Als je een tempo vindt dat aangenaam aanvoelt, hou dit dan aan, ongeachte hoe snel je thuisgelaten app je steeds vertelde dat je zou moeten lopen.
  5. Wees je bewust van je omgeving. Nu je geen playlist meer hebt opstaan kan je van je omgeving genieten. Richt je blik dan ook op het oneindige en voel je niet schuldig om eens te stoppen bij een mooi uitzicht of een interessant gebouw.

De grootste tip die ik je wil geven is vooral 'geniet ervan en durf!' De eerste stappen zijn altijd de moeilijkste. Laat dat je niet tegenhouden, ik geloof in je! 

Veel liefs, 

Bettina!

Wil jij meer weten over Mindfulness?